ITWatch

Region tager nyt patientjournalsystem fra Systematic i brug

Udrulningen af nyt patientjournalsystem fortsætter i Region Syddanmark, der i weekenden sætter strøm til næste fase. Systematic står bag løsningen.

Foto: PR/Freelance

Startskuddet til anden etape af Region Syddanmarks nye patientjournalsystem, EPJ Syd, lyder på søndag.

Her bliver løsningen, som Systematic står bag, taget i brug på en række sygehuse på Fyn, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Den nye løsning skal sikre, at medarbejderne så vidt muligt bruger deres tid på kerneopgaven i form af patientbehandling, lyder det fra Anja Lund (V), som er formand for Digitaliserings- og innovationsudvalget i Region Syddanmark.

”Derfor er det vigtigt med et brugervenligt patientjournalsystem, så medarbejderne skal bruge så lidt tid som muligt på it. EPJ SYD er baseret på et velfungerende og velafprøvet grundsystem, hvilket har været essentielt for Region Syddanmark, da vi i sin tid sendte vores patientjournalsystem i udbud.”

EPJ Syd er udviklet af Systematic og afløser selskabets tidligere Cosmic-løsning, der har været i brug i regionen siden 2009. Det nye patientjournal-løsning bygger på samme grundsystem, som bliver benyttet i Region Midtjylland.

Anden etape kommer i forlængelse af den første udrulning, som løb af stablen i begyndelsen af oktober sidste år i Sønderjylland.

”Implementeringen af EPJ SYD i det sønderjyske var i det store hele rigtig vellykket, når man tænker på, hvor enormt komplekst det er at skifte så stort og omfangsrigt et system. Samtidig har implementeringsteamet høstet værdifulde erfaringer, og jeg har fuld tiltro til, at ibrugtagningen på Fyn kommer til at gå mindst lige så godt som i Sønderjylland,” udtaler Anja Lund (V).

Systematic-chef om politisag: "Vi har fået ridser i lakken" 

Amerikansk forsvarsaftale sikrer storvækst for Systematic 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs