ITWatch

Nemmere adgang til offentlig data efter ændring af lov

Folketinget har ændret lov, der fastlægger regler for offentlige myndigheders behandling af anmodning om data. Nu bliver det lettere at få adgang.

Foto: Thomas Funch

Ændringer i lov betyder, at det nu ikke kun er offentlige myndigheder, men også offentlige virksomheder, der skal overholde krav om gennemsigtighed i deres data.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

PSI-loven, også kaldet "Lov om videreanvendelse af den offentlige sektors informationer", har siden sin vedtagelse i 2005 undtaget uddannelses- og forskningsinstitutioner og dele af de offentlige myndigheders kommercielle aktiviteter.

Konkret betyder loven, som flere offentlige institutioner og virksomheder nu er omfattet af, at de skal overholde krav om standarder for forskningsdata og formater, der udstilles data i.

Lovændringen sker for at give lettere adgang til borgere og virksomheder, der måtte have brug for data til at udvikle nye forretningsmodeller, skriver digitaliseringsstyrelsen i meddelelsen.

Forskningsdata vil i nogle tilfælde være gratis at anvende, og loven betyder også, at der skal skabes mere gennemsigtighed for betaling i de tilfælde, hvor data ikke kan benyttes gratis.

Fire tech-selskaber prækvalificeret til nyt valgsystem 

Cbrain indgår aftale med Bolig- og Planstyrelsen 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs