ITWatch

Netcompany-direktør om vaccinepas: Det skal dø ud når pandemien lægger sig

Selvom softwareselskaber stiller op på stribe for til at udvikle digitale vaccinepas rundt om i hele verden, mener adm. direktør i Netcompany, André Rogaczewsk, ikke, at vaccinepas hører til på den lange bane. Når coronapandemien lægger sig, skal brugen af vaccinepassene "dø ud", siger han til Financial Times.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Digitale covid-19-vaccinepas skal ikke benyttes på den lange bane.

I hvert fald ikke ifølge CEO i Netcompany, André Rogaczewski, som overfor Financial Times understreger, at brugen af vaccinepas skal "dø ud", i takt med at coronapandemien også ebber ud.

"Jeg synes ikke, at de (vaccinepas, red.) skal vare for evigt. Jeg mener at de skal dø til sin tid," siger direktøren til avisen.

I historien fremgår det ligeledes, at Netcompany har vundet kontrakter på i alt 3,1 mio. britiske pund, som blandt andet lyder på udvikling af et digitalt covid-19-certifikat for den britiske regering. Men selskabets direktør mener altså ikke, at løsningen skal benyttes, når coronapandemien engang er fortid.

Netcompany er sammen med E-Boks og IBM et af de selskaber, der også bejler til udviklingen og distribuering af et digitalt vaccinepas i Danmark. Den danske regering har netop meldt ud, at man forventer at have et digitalt vaccinepas klar til maj.

Regeringen forventer at have digitalt coronapas klar til maj

E-boks melder sig på banen som mulig udbyder af digitalt coronapas 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs