ITWatch

Digitaliseringsstyrelsen får kritik for manglende handling på Nemkonto-svindel

Igennem flere år er Digitaliseringsstyrelsen blevet advaret om sikkerhedsbrister i Nemkonto uden at reagere på advarslerne, skriver DR.

Foto: Jakob Skouboe

Gennem de seneste fem år er Digitaliseringsstyrelsen 30 gange blevet advaret om økonomisk svindel med danskeres Nemkonto, skriver DR.

Kriminelle kan ved at misbruge en anden persons NemID flytte en Nemkonto til en anden bankkonto og på den måde få udbetalt offerets løn og eventuelle offentlige ydelser.

Det til trods har styrelsen ikke lukket sikkerhedsbristen, men derimod besluttet ikke at lave ændringer før et nyt udbud, som endnu ikke er offentliggjort, viser aktindsigter, som DR har fået. 

"Det viser alvorligheden af sagen, og man skal da være meget ignorant for at ignorere så mange advarsler," siger Jan Pries-Heje, professor i digitalisering ved Roskilde Universitet, til DR.

Digitaliseringsstyrelsen stiller ikke op til interview hos DR, men vicedirektør i styrelsen Adam Lebech skriver i et skriftligt svar blandt andet, at hvis der fandtes én teknisk løsning til at løse problemet, så ville styrelsen gøre brug af den.

Styrelse udskyder ny version af Digital Post 

En million i Danmark har fået et digitalt kørekort 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs