ITWatch

Flere hundredetusinde danskere kan være afskåret fra ny smitte-app

Folk med en ældre Iphone kan ikke installere den nye app, der skal stoppe spredning af covid-19.

Foto: Martin Sylvest//

Flere hundredetusinde danskere kan være afskåret fra at bruge den nye smitte-app, der skal stoppe spredning af covid-19, skriver Politiken.

Årsagen er, at appen med navnet 'Smittestop' kræver den nye softwareopdatering på Iphone, og det betyder, at alle med en Iphone 6 eller ældre modeller ikke kan hente appen. Ifølge data fra teleselskabet 3, som Politiken har modtaget, svarer det til mere end hver tiende Iphone i Danmark.

Virolog ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, mener, at det er uheldigt, at så mange mennesker potentielt kan være afskåret fra appen, fordi det er afgørende, at så mange som muligt kan bruge den, når myndighederne gerne vil følge smittespredningen.

"Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger han til Politiken.

Myndighedernes smittesporingsapp er klar

Minister vil stoppe onde kræfters angreb på kritisk infrastruktur 

Mere fra ITWatch

Implement henter tidligere Accenture-chef

Konsulenthuset Implement henter tidligere topchef for det offentlige i Accenture ind, hvor han vender tilbage til et dansk selskab efter 20 år hos internationale spillere.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs