ITWatch

Statens It under stort pres

Tusinder af statsansatte arbejder hjemme som følge af coronavirus, og det giver problemer hos Statens It.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Flere statslige ansatte har problemer med at udføre deres arbejde hjemmefra, fordi der er problemer med at logge på VPN-forbindelsen, skriver Computerworld.

De ansatte er sendt hjem for at mindske spredningen af smitten med coronavirus, og det lægger stort pres på Statens It, der varetager driften af de statslige it-systemer.

"Grundet et stort pres på Statens It’s systemer, fordi mange af vores brugere arbejder hjemmefra, oplever nogle brugere desværre problemer med at logge på VPN," oplyser styrelsen til Computerworld.

Hele landet blev nærmest sat i undtagelsestilstand onsdag aften, da statsminister Mette Frederiksen (S) sendte store dele af den offentlige sektor hjem, lukkede daginstitutioner og skoler og samtidig sagde, at caféer, værtshuse og andre steder, hvor folk mødes, skulle holde lukket.

ITWatch har tidligere i dag talt med flere it- og televirksomheder om den ekstraordinære situation. 

Beredskabet i it- og telebranchen testes efter corona-nedlukning

Netcompany-boss følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs