ITWatch

Sygehusdirektør stopper samme dag som afsløring om datalæk – afviser sammenhæng

Efter problemer med åbent tilgængelige persondata i Region Syddanmark, stopper direktøren fra Sygehus Lillebælt, skriver Ekstra Bladet. Selv afviser direktøren, at de to ting hænger sammen. (Opdateret)

Mads Koch Hansen, direktør for Sygehus Lillebælt. Foto: Peter Hove Olesen

(Opdateret kl. 14:14 d. 27 jan. med citater fra Dagens Medicin, hvor Mads Koch Hansen afviser en sammenhæng mellem opsigelsen og datalækket.)

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet afsløre, at personoplysninger på 504.596 patienter fra Sygehus Lillebælt i Region Syddanmark har været tilgængeligt fo personale og partnere i Regionen.

Nu kan mediet berette, at sygehusdirektøren for Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, stopper på sin post d. 30. juni. Det skriver regionen i en pressemeddelelse. Han fortæller, at han ønsker at blive selvstændig.

"I forbindelse med min ansættelse i 2015 havde jeg en ambition om at være her i fem år, og det har jeg været til sommer. Jeg har i noget tid haft lyst til at arbejde som selvstændig og udnytte de kompetencer, jeg har, og bidrage til udviklingen i sundhedsvæsenet. Jeg er 51 år, så hvis jeg skal gøre det, skal det være nu. Jeg er virkelig stolt over og glad for at arbejde på sygehuset. Sygehus Lillebælt står utroligt stærkt – både fagligt og ledelsesmæssigt – og det vil det også gøre, når der kommer en ny lægelig direktør," udtaler han i meddelelsen.

Ift. sagen om datalæk har han udtalt følgende til Ekstra Bladet:

"Det var en stor fejl, at man kunne have det der link rundt om. Det har vi også rettet, for det skal man ikke kunne. Det er indiskutabelt."

Afviser sammenhæng

Mads Koch Hansen afviser, at han stopper på grund af sagen, skriver Dagens Medicin.

"De to ting har intet med hinanden at gøre. Jeg traf beslutningen i september måned og informerede min chef for flere uger siden, men det må Ekstra Bladet selvfølgelig gerne tænke," siger han til mediet.

Stort datalæk afsløret i Region Syddanmark: "Det er fuldstændig vanvittigt"

EG reagerer på Datatilsynets kritik med ny instruks

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger