ITWatch

Sundhedsplatformen har glemt patienters recepter

De sjællandske regionernes it-system har glemt flere patienters recepter. Derved har flere patienter ikke modtaget deres recepter. Hvor mange vides ikke, men det drejer sig om ca. 500 lægemidler, skriver Nordvestnyt.

Flere patienter har ikke fået deres recepter Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Sundhedsplatformen har i en periode ikke registreret recepter til ca. 500 slags medicin. Derved har mange borgere på Sjælland ikke modtaget deres recepter på medicin. Det præcise antal kendes ikke.

Det skriver Nordvestnyt.

"Det bliver afdramatiseret over for politikerne. Men virkeligheden ser ikke sådan ud. Hvis der mangler en recept, vil nogle patienter tro, at så skal de nok ikke have medicinen alligevel," siger Peter Marckmann, overlæge i nyremedicin på Sjællands Universitetshospital Roskilde til mediet.

Hos Regionen ser man mere roligt på det: "Det er ikke en meget alvorlig fejl. Det er selvfølgelig ikke godt, at patientens recept ikke er der. Men patienten opdager det jo, når vedkommende går på apoteket for at indløse recepten, og så bliver det løst med et opkald til lægen," siger Leif Panduro Jensen, Koncerndirektør i Region Sjælland, til Nordvestnyt.

Organisationer: It-kaos kan give dårligere behandling af kræftpatienter

Professorer og overlæger vil have uvildig granskning af Sundhedsplatformens fremtid

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger