ITWatch

Styrelse: Sundhedsplatformen er kun sikker med konstant oplæring af medarbejderne

Hvis det sundhedsfaglige personale ikke konstant bliver undervist i at bruge Sundhedsplatformen, risikerer man, at patiensikkerheden ikke er intakt, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Arkivfoto. | Foto: Linda Kastrup//

Sundhedsplatformen er kun sikker for patienterne, hvis det sundhedsfaglige personale konstant bliver uddannet i at bruge systemet, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det skriver Politiken.

Meldingen kommer, efter Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført tilsyn på fire hospitaltsafdelinger i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

"Teknisk set er systemet i orden. Problemet er, at det ikke er intuitivt. Personalet skal være oplært, de skal kende arbejdsgangene, og de skal have den tid, der skal til for at følge dem," siger Bente Møller, sektionsleder og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, til Politiken.

Hun understreger, at det godt kan lade sig gøre at oplære personalet, men at mange medarbejdere peger på, at det tager tid og er besværligt. Styrelsen mener derfor, at der skal yderligere fokus på uddannelse og tid, hvis Sundhedsplatformen ikke skal give problemer i forhold til patientsikkerhed.

Heunicke: Regioner har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen

Læge oplever "livsfarlige fejl" i Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs