ITWatch

Regionsformand holder fast i Sundhedsplatformen

Den jyske patientjournal fra Systematic er bedre end Sundhedsplatformen, mener Sophie Hæstorp Andersen, men afviser, at man kan skifte.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

De største problemer med Sundhedsplatformen er løst, men der er stadig problemer, der skal løses, og det vil alle kræfter nu blive sat ind på.

Sådan siger formanden for regionsrådet i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) til Politiken, efter at et ekspertråd torsdag fremlagde en skarp kritik af en uklar og mangelfuld ledelse i regionen, som ikke har evnet at skabe de nødvendige forbedringer af den sjællandske elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen. Systemet, der blev indkøbt for omkring 1 mia. kr. af det amerikanske firma Epic, og som samlet har kostet 2,8 mia. kr. at installere.

Hvornår vil Sundhedsplatformen virke fornuftigt?

"Jeg oplever det sådan, at den virker fornuftigt for rigtig mange, men der er også nogle steder, hvor det ikke fungerer godt nok."

Burde I ikke undersøge, om der kan være et alternativ?

"Vi har fået afdækket, at alternativet er at begynde forfra med et fuldstændig nyt udbud, at man så skal tilpasse et system en gang til, og det vil kræve udgifter i milliardklassen og sætte udviklingen i stå i mange år fremover."

Vil det sige, at I hænger på Sundhedsplatformen fra Epic for tid og evighed?

"Nej, det gør vi ikke."

Men du siger, at det er så omfattende og koster så mange milliarder, at det er en dårlig idé at udskifte systemet?

"Ja, det vil det være på nuværende tidspunkt. For vi ville ikke skifte fra noget velfungerende til noget andet velfungerende. Vi ville skifte fra noget, som vi allerede er et godt skridt hen ad på vejen med, men som vi ikke er nået i mål med, til noget, som vi skulle begynde fuldstændig forfra med at tilpasse. Ja, måske ville det endda være et andet amerikansk system. Det er jo dem, der er førende internationalt på området."

I kunne jo også vælge det danske system fra Systematic, som de har valgt i Jylland og på Fyn?

"Jeg tror ikke, vi ville kunne tilsidesætte, at man skal lave et udbud, og jeg tror ikke, at vi bare kan overtage det midtjyske system."

Mener du, at I i dag har et bedre fungerende system end Region Midtjylland har?

"Nej, det mener jeg ikke, vi har."

Deres er bedre?

"Deres har været i gang i langt flere år og er derfor tilpasset deres kliniske virkelighed, og det er også det, vi skal. Vi skal tilpasse vores system til den virkelighed, der er ude på hospitalerne, og det kan ikke gå hurtigt nok," siger Sophie Hæstorp Andersen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Politiken.)

Ekspertråd kritiserer firma bag Sundhedsplatformen

DF truer minister med samråd om Sundhedsplatformen

Ekspertråd retter hård kritik af Region Hovedstadens håndtering af Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen bytter rundt på stofskiftemedicin

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger