ITWatch

Regioner nedsætter it-råd

I stil med det statslige it-råd vil regionerne også oprette en instans til at overvåge it-projekter. "Det er en god idé at lade nogen kigge os over skulderen," siger Danske Regioners formand.

Et it-råd i landets regioner skal være på plads inden årets udgang, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner. | Foto: /Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Inden årets udgang vil Danske Regioner oprette et it-råd, der skal holde øje med regionernes it-projekter.

Det fortæller formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), til Digitech ifølge Version2.

"Der er flere og flere it- og digitaliseringsprojekter på tværs af regionerne, og de har en tendens til at være ret store. Så vi mener, at det er en god idé at lade nogen kigge os over skulderen, så vi kan lære af tidligere projekter og andre brancher. Og det skal it-rådet bidrage til," siger hun.

Modellen bliver, at projekter med en værdi på mere end 10 mio. kr. skal risikovurderes, og inspirationen kommer fra staten, der gennemlyser alle statslige it-projekter af en vis størrelse.

Som ITWatch tidligere har sat fokus på, så blev et udskælt it-system som Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden taget i brug uden en risikovurdering, fordi Statens IT-råd kun overvåger statslige projekter.

Statens it-erfaringer går udenom udrulning af Sundhedsplatformen

Regioner overvejer it-projektråd efter bøvl med Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs