ITWatch

Data forsvinder i gammelt it-system hos Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen skrinlagde for nogle måneder siden planer om at skifte et gammelt it-system ud. Det volder problemer for brugerne, skriver Version2.

Stine Bertelsen er it-direktør hos Kriminalforsorgen. Foto: PR

Det 17 år gamlet it-system Klientsystemet under Kriminalforsorgen volder store problemer for brugerne.

Det skriver Version2, som har talt med en række tillidsmænd som alle melder om problemer med systemet. Eksempelvis kan data om magtanvendelse ende med ikke at blive registreret.

"Systemet har nogle udfordringer, som besværliggør det daglige arbejde for betjentene. Problemer med at tilgå systemet og gemme oplysninger betyder, at de ansatte til tider skal arbejde dobbelt," lyder det fra Brian Kristiansen, tillidsrepræsentant i Fængselsforbundet for området Syddanmark.

Som ITWatch tidligere har beskrevet måtte Kriminalforsorgen i februar droppe planerne om at erstatte Klientsystemet med et nyt. Årsagen var, at der ikke var nok kvalificerede leverandører.

Overfor Version2 påpeger it-direktør Stine Bertelsen fra Kriminalforsorgen, at hun ikke er blevet orienteret om, at der skulle være problemer med, at Klientsystemet ikke gemme data.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at vi har en høj oppetid og en god driftsstabilitet på Klientsagssystemet. For os er Klientsystemet et forretningskritisk system, og det har meget højt fokus hos os, så det er meget afgørende, at der er en tillid til det system, og at der også er en brugertilfredshed med det," siger hun til mediet.

Myndighed skrinlægger plan om it-system efter mangel på leverandører

Fem statslige it-projekter får rødt lys af it-råd

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger