ITWatch

Sundhedsplatformen kommunikerer ikke med vigtige databaser

Region Hovedstaden sætter nu gang i et projekt, der skal sikre, at Sundhedsplatformen kan tale sammen med en række kvalitetsdatabaser.

Jens Dresling/Ritzau/
Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Det er tre år siden, at Sundhedsplatformen blev implementeret i Region Hovedstaden, men it-systemet kommunikerer stadig ikke med en række vigtige kvalitetsdatabaser.

Det skriver Digitech.

Databaserne bliver brugt til at vurdere kvaliteten af den behandling, de danske sygehuse foretager. Udfordringen i Region Hovedstaden er, at Sundhedsplatformen ikke er integreret med databaserne, og derfor skal personalet manuelt registrere behandlingerne i systemerne. Det fører til dårligere kvalitet i databaserne, lyder det.

"Ved indførelsen af Sundhedsplatformen var der en klar forventning hos lægerne om, at den elektroniske patientjournal ville sikre overførsel af relevante patientdata til de kliniske kvalitetsdatabaser og dermed sikre tidstro indberetning – og fjerne behovet for dobbeltindtastning for et større antal databaser. For det var jo noget af det, vi kunne se som den store gevinst ved Sundhedsplatformen," siger Annemarie Hellebek, vicedirektør på Bornholms Hospital, til Digitech.

Vicedirektøren står nu i spidsen for et projekt, der skal integrere Sundhedsplatformen med 30 af kvalitetsdatabaserne. Projektet er sat i søen af Region Hovedstaden, og målet er, at det skal føre til en automatisering af indberetningerne til databaserne.

Løkke understreger endnu en gang ønsket om ét fælles it-system på landets sygehuse

Norge skriver under på aftale om norsk udgave af Sundhedsplatformen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger