ITWatch

Nyt it-system giver kommune årlig millionbesparelse

Sjællandsk kommune forventer at spare 28 mio. kr. frem mod 2022 på grund af nyt it-system. "Vi havde ikke turde håbe på så flotte resultater," lyder det fra borgmesteren.

Foto: Mike Reuter/PR/Køge Kommune

Køge Kommune forventer at kunne spare mindst 28 mio. kr. inden 2022 på grund af et nyt it-system fra KMD. Systemet, der digitaliserer en række sagsgange, har allerede sparet kommunen for seks mio. kr. om året.

Det skriver mediet Danske Kommuner, der udgives af KL.

"I en tid, hvor offentlige it-systemer som eksempelvis Sundhedsplatformen møder enorm kritik, er vi stolte af at kunne vise så flotte resultater fra et nyt system – og så endda på så kort tid. Da vi startede projektet op, regnede vi med, at det ville give besparelser på sigt, men vi havde ikke turde håbe på så flotte resultater, som vi allerede ser nu. Det viser bare, hvad godt forarbejde og samarbejde mellem kommuner betyder," siger borgmester Marie Stærke (S).

Køge Kommune indkøbte KMD-systemet sammen med 11 andre sjællandske kommuner, som har etableret en forpligtende digitaliseringsforening til indkøb af store it-systemer. Ifølge Danske Kommuner har det fælles indkøb yderligere sparet Køge Kommune for tre mio. kr. ved at samarbejde om udbuddet.

KMD-systemet bliver i dag brugt i 67 af landets kommuner.

SKI klar med udbud til over halvanden milliard

Kommuner kan hente store gevinster ved mere effektiv it 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs