ITWatch

Forsinket it-løsning koster norsk kommune millioner

Visma i Norge har problemer med ny it-løsning til den norske uddannelsessektor. Problemerne koster Oslo Kommune et stort millionbeløb.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Det nordiske it-selskab Visma skulle inden 2007 levere et nyt it-system til den norske uddannelsessektor. Men systemet er endnu ikke færdigt, og derfor har Oslo Kommune været nødt til at anskaffe sig et midlertidigt system for godt 50 mio. norske kr., skriver digi.no.

It-systemet er et planlægnings- og samarbejdsværktøj, der efter planen skal bruges af 19 norske kommuner og omkring 350.000 brugere.

Da Oslo Kommunes gamle system var teknisk forældet, valgte man i juni sidste år at finde en anden løsning, indtil Vismas nye system bliver leveret. Løsningen var en treårig aftale med IST, som har kostet kommunen godt 50 mio. norske kr.

Ifølge digi.no forventer Oslo Kommune at blive kompenseret for de meromkostnigner, som kommunen har haft grundet den midlertidige løsning.

Visma indgik aftalen om det nye it-system i 2013, og aftalen blev dengang omtalt som den største i Vismas historie.

Visma i Norge bøvler med forsinket it-projekt

Visma i nyt opkøb  

Mere fra ITWatch

Digitalt sundhedsfirma får millionindsprøjtning

Cerebriu, der har udviklet et computerprogram, som skal hjælpe radiologer med at gennemse hjernescanningsbilleder, har fået 3,9 mio. kr. af Innovationsfonden. Pengene skal bane vejen for en større finansieringsrunde til næste år, hvor selskabet går efter at rejse 74,4 mio. kr. fra både eksisterende og nye, udenlandske investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs