ITWatch

Region Nordjylland vælger EPJ-system fra Systematic

Alle tre vestdanske regioner får nu samme EPJ-system. Det står klart, efter Region Nordjylland har udnyttet en option, som gør det muligt at tilslutte sig Systematics løsning.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) | Foto: Region Nordjylland/PR

Endnu en region tilslutter sig det kommende EPJ-system fra Systematic.

Denne gang har Region Nordjylland i forbindelse med budgetforliget for 2019 besluttet at gå i Region Midtjylland og Region Syddanmarks fodspor, skriver fagbladet Dagens Medicin.

Dermed får hele den vestlige del af Danmark samme EPJ-system, mens de to resterende regioner, Region Sjælland og Region Hovedstaden, benytter det udskældte it-system Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic.

"Det er en stor fordel for os at have det samme EPJ-system i hele Vestdanmark, fordi vi ofte rekrutterer fra hinanden. På den måde vil der også være en større fleksibilitet ved at rekruttere nye eller hente vikarer ind. Derudover bliver vores patienter i de højtspecialiserede funktioner henvist til Region Midtjylland, og det er derfor nemmest, at vi har it-løsninger, der passer godt sammen," siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Dagens Medicin.

Regionen anvender på nuværende tidspunkt EPJ-systemet Clinical Suite fra CSC Scandihealth. 

Ny budgetaftale på plads i Region H 

Regionsformand lover at forbedre Sundhedsplatformen  

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs