ITWatch

Region Nordjylland vælger EPJ-system fra Systematic

Alle tre vestdanske regioner får nu samme EPJ-system. Det står klart, efter Region Nordjylland har udnyttet en option, som gør det muligt at tilslutte sig Systematics løsning.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) Foto: Region Nordjylland/PR

Endnu en region tilslutter sig det kommende EPJ-system fra Systematic.

Denne gang har Region Nordjylland i forbindelse med budgetforliget for 2019 besluttet at gå i Region Midtjylland og Region Syddanmarks fodspor, skriver fagbladet Dagens Medicin.

Dermed får hele den vestlige del af Danmark samme EPJ-system, mens de to resterende regioner, Region Sjælland og Region Hovedstaden, benytter det udskældte it-system Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic.

"Det er en stor fordel for os at have det samme EPJ-system i hele Vestdanmark, fordi vi ofte rekrutterer fra hinanden. På den måde vil der også være en større fleksibilitet ved at rekruttere nye eller hente vikarer ind. Derudover bliver vores patienter i de højtspecialiserede funktioner henvist til Region Midtjylland, og det er derfor nemmest, at vi har it-løsninger, der passer godt sammen," siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Dagens Medicin.

Regionen anvender på nuværende tidspunkt EPJ-systemet Clinical Suite fra CSC Scandihealth.

Ny budgetaftale på plads i Region H

Regionsformand lover at forbedre Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

TDC's gæld svulmer med 14 milliarder på et halvt år

På et halvt år er TDC's rentebærende nettogæld vokset til 36,9 mia. kr. Men finansdirektør Stig Pastwa forsikrer, at der er råd til investeringer. Nogle af pengene fra Get-salg skal bruges til at nedbringe gæld, mens det er uklart, hvad der skal ske med resten.

Klumme: Pas på med at træne fremtidens ledere til fortidens ledelse

Der er opbrud i danske virksomheder og organisationer i disse år, hvor digitaliseringen har store organisatoriske og ledelsesmæssige konsekvenser. Langt fra alle ledere er rustet til at lede fremtidens organisationer, skriver Henrik Trepka, leder af Dansk IT’s CIO-netværk, og Tune Hein, ledelsesrådgiver, i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger