ITWatch

Rigsarkivet skal have ny it-infrastruktur

Mængden af data presser Rigsarkivets it-systemer, som har mange selvudviklede komponenter. It-infrastrukturen skal derfor udskiftes, men det bliver en udfordring at finde den rette løsning.

Foto: Torben Eskerod/Rigsarkivet

Rigsarkivet behandler massive datamængder, men it-infrastrukturen er selvudviklet og vil om få år bakke under for det store data-pres.

Det skriver Version2.

"Vi har arbejdet med at modtage digitale arkivalier rigtig længe her i Rigsarkivet. Faktisk siden 1973. Så det system, vi bruger til at modtage, kvalitetssikre og bevare de data, vi skal have fra den offentlige forvaltning, det er noget, som gradvist er opbygget hen over årene, og som indeholder en ret høj grad af komponenter, vi har lavet selv," siger Jan Dalsten Sørensen, chefkonsulent og områdeleder hos Rigsarkivet, til Version2.

Udfordringen er, at den nye infrastruktur ikke er en metervare, da Rigsarkivets data skal igennem en særlig proces, hvor arkivets ansatte tjekker, om dokumenterne lever op til lovkravene.

Ifølge Version2 er Rigsarkivets projekt med en ny it-infrastruktur stadig i den tidlige fase, og der er endnu ikke ansat en projektleder til opgaven. Rigsarkivet forventer, at projektet løber frem til 2022.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger