ITWatch

Kommune dropper halvt år gammelt teleudbud

Et teleudbud, der skulle sikre bedre internethastigheder i Lejre Kommune, hvor 25 pct. af ejendommene har adgang til maksimalt 10 Mbit/s, er blevet droppet af kommunen. Kommunen modtog kun et enkelt tilbud.

Foto: Colourbox

Lejre Kommune har annulleret et teleudbud, som skulle sikre hurtigere internethastigheder til virksomheder og private i kommunen. Udbuddet blev offentliggjort før jul sidste år, men kommunen har kun modtaget et enkelt tilbud fra tele- og energiselskaberne. Det skriver Kommunernes IT-Magasin, KIT.

Ifølge kommunaldirektør Inger Marie Vynne kom tilbuddet fra TDC. Prisen fra TDC var dog tre gange dyrere, end Lejre Kommunes forventninger, som bl.a. byggede på Moderniseringsstyrelsens prisaftaler for teleydelser. Derfor kunne Lejre Kommune ikke acceptere TDC’s tilbud.

Lejre Kommune forsøgte med udbuddet at sikre bedre bredbåndsdækning ved selv at øge efterspørgslen på kommunens underliggende infrastruktur til institutioner som skoler og plejehjem. En infrastruktur, som virksomheder og private efterfølgende ville blive tilbudt at koble sig på.

"Hver fjerde ejendom står i dag uden ordentlige internetforbindelser. Det er et betydeligt problem, som skyldes dårlig konkurrence på telemarkedet," siger Inger Marie Vynne til Kommunernes IT-Magasin, som skriver, at den maksimale tilgængelige hastighed i disse ejendomme er på 10 Mbit/s.

Kombit glæder sig over et stærkt felt i stort udbud

It-virksomhed fanget i slagsmål mellem kommune og fotografer 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs