ITWatch

Anklager: Atea-dom viser at vi slår hårdt ned på bestikkelse

Retten sender et stærkt signal, mener anklageren i Atea-sagen, efter alle otte tiltalte blev kendt skyldige og de to hovedmænd bag modtog fængselsdomme.

Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Retten i Glostrup kendte onsdag alle otte tiltalte i Atea-sagen skyldige, og de to hovedmænd blev idømt fængsel i henholdsvis et år og halvandet år.

Det er hårde straffe, men det skal det også være, mener anklager Jørn Thostrup, der dog havde krævet to et halvt års fængsel til hovedmanden.

"Det er en meget usædvanlig sag, for vi har heldigvis ikke set bestikkelse i det omfang i Danmark," siger han efter dommen.

Han mener, at det er vigtigt, at der bliver slået hårdt ned i den slags sager.

"Retten sender et stærkt signal om, at man i de heldigvis sjældne sager om bestikkelse herhjemme får hårde domme, som det er sket her."

"Som retsformanden også sagde, så er der tale om samfundsskadelig virksomhed, og hårde straffe virker også forebyggende," slår Jørn Thostrup fast.

Selskabet Atea fik en bøde på ti millioner kroner i sagen.

"Der er ikke praksis for så høje bøder til virksomheder. Det er en meget høj bøde, men jeg mener, at man har fundet en god balance i forhold til sagens grovhed."

Dommen viser, at Region Sjællands anmeldelse af sagen var velbegrundet. Det mener regionsformand Heino Knudsen.

"Det er helt uacceptabelt, at der er ført penge uden om regionens regnskaber og uden for regionens kontrol, og som blandt andet er blevet brugt til dyre rejser og middage," siger han.

Region Sjælland får en erstatning på over 775.000 kroner for sine tab.

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs