ITWatch

Københavnsk big data-marked lukker: Ingen interesse fra virksomheder

Den stort anlagte, københavnske markedsplads for smart city-data, City Data Exchange, lukker. Selskabet bag tabte penge, og kun ganske få virksomheder ønskede at købe eller sælge data via platformen.

/ritzau/Stine Tidsvilde
Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

Smart city-dataplatformen City Data Exchange skulle gøre det muligt for virksomheder både at købe og sælge offentlige data om alt fra skraldespande og ledige parkeringspladser og bruge dem i udviklingen af apps, men nu lukker platformen. Interessen har simpelthen ikke været tilstede.

Det skriver Version2.

Selskabet bag, Hitachi, har indtil nu drevet platformen i samarbejde med Københavns Kommune, men Hitachi tabte penge på projektet og har altså nu trukket stikket.

"Fra Hitachi kunne vi ikke få en forretning til at køre ved at sælge data. Vi hældte en del penge i det hver måned. Der var et begrænset antal brugere og næsten ingen købere, hvorfor det til sidst blev en underskudsforretning. Derfor aftalte vi med Københavns kommune at lukke platformen ned," siger Renny Ulka, projektleder i Hitachi, til Version2.

I alt har det offentlige smidt 9 mio. kr. i projektet i form af tilskud.

Brugerne bliver væk fra københavnsk smart city-platform

Trifork køber samarbejdspartner med 75 ansatte

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger