ITWatch

Vejdirektoratet sender it-drift i trecifret millionudbud

Vejdirektoratet sender driften af organisationens it-drift i udbud. Udbuddet åbner blandt andet for en outsourcing-aftale på driften af direktoratets datacenter, mens man håber på en lavere pris end sidst, opgaven var i udbud.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

Vejdirektoratet sender organisationens it-drift i udbud med håbet om, at man kan opnå en lavere pris end sidst, hvor leverandørerne KMD og Atos vandt opgaven. Samtidig åbner direktoratet for, at organisationens datacenterbehov også kan blive en del af udbuddet.

Det skriver Version2 på baggrund af en præannoncering fra Vejdirektoratet.

Kontrakten har en estimeret værdi på mellem 110 og 140 mio. kr. og i Vejdirektoratet håber man, at opnå en billigere pris end sidst it-driften var i udbud.

"Kontrakten er kun på it-drift og det er langt hen ad vejen et genudbud i forhold til to kontrakter med henholdsvis KMD og Atos, de kontrakter udløber i udgangen af marts. Vi håber, at vi kan få en lavere pris end sidst vi skulle have opgaven løst," siger Hanne Sommerfelt, it-chef ved Vejdirektoratet, til Version2.

Oveni i driften for Vejdirektoratet håber man også at kunne flette it-drift for Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement, Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane, Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Jylland samt Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på øerne ind i udbuddet, da de er relativt små, lyder det.

Esbjerg bliver hjemsted for nyt datacenter

Fiberboblen er sprunget: Nu skal elselskaberne "bare" hente milliarderne hjem

Skrappe krav ved frekvensauktioner skal sikre bedre dækning i Danmarks mobilhuller

Udrulningen af hurtigt bredbånd går langsomt fremad

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger