ITWatch

Norske sygehuse opsiger outsourcing-aftale til milliarder efter persondatalæk

En norsk sygehusregion har opsagt en milliardstor outsourcingkontrakt med internationalt it-firma, efter det er kommet frem, at personfølsomme data er havnet hos it-medarbejdere i Østeuropa og Asien.

Foto: Colourbox

Den norske sygehusregion Helse Sør-Øst har opsagt en outsourcing-aftale med it-leverandøren HPE-DXC til en værdi af 5 mia. norske kr. (3,94 mia. kr.).

Det sker efter personfølsomme oplysninger om borgere, herunder om kræft- og kønssygdomme, er havnet hos it-medarbejdere i Bulgarien, Malaysia og Indien.

Det skriver Version2 på baggrund af artikler fra NRK.

Planen var ellers, at HPE-DXC skulle overtage driften af sygehusenes it-behov 1. maj 2017, men her viste undersøgelser fra NRK, at it-medarbejderne i de nævnte lande havde adgang til 2,8 mio. nordmænds personfølsomme oplysninger.

Ledelsen i Helse Sør-Øst har herefter forklaret, at det ikke var muligt for leverandøren at drifte systemerne uden adgang til data. Den beslutning har man nu altså nu rullet tilbage på og annullerer den syvårige kontrakt til en værdi af 5 mia. norske kr. med HPE-DXC.

Afgørelse på vej i konkurrencesag mod Telenor: Risikerer trecifret millionbøde 

Microsoft og Equinor indgår aftale om to nye datacentre i Norge 

Visma: Netcompany er vores største danske konkurrent

IBM-direktør: KMD-medarbejdere kommer med nye kompetencer 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs