ITWatch

Rådgiver langer ud efter offentlige udbud: Alt for meget fokus på processen

Ifølge en rådgiver med snart 20 års erfaring i offentlige udbud vil det være gavnligt, hvis der bliver fokuseret mere på arbejdet efter udbudsprocessen.

Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Der skal mere fokus på indholdet i det offentliges it-udbud og mindre fokus på det lovmæssige i at udarbejde udbuddet, mener rådgiver Ane Falck Glavind.

Det skriver mediet Computerworld.

Hun arbejder i dag som rådgiver i FalckEkdahl, hvor hun blandt andet hjælper kommuner, når der skal laves it-udbud.

"Manglende kontraktstyring er grunden til, at det efterfølgende går galt for kommunerne. Der er måske blevet brugt år på at lave et udbud, og i det øjeblik kontrakten er skrevet under, løber leverandøren i den ene retning og kunden i den anden retning. Så mødes de på et tidspunkt, og er dybt uenige om, hvad der skal leveres og hvorfor," siger Ane Falck Glavind til Computerworld.

Ane Falck Glavind har i godt 20 år arbejdet med netop offentlige udbud og har blandt andet arbejdet i Skat, Finansministeriet og Økonomistyrelsen.

Professor ser ikke et problem i at Atea dominerer offentligt hardwarekøb

SKI-udbud må gå om: For få ansøgninger lever op til kravene

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs