ITWatch

Statsrevisorer: Utilfredsstillende it-beskyttelse hos fire statslige institutioner

Det står for dårligt til med beskyttelsen mod ransomwareangreb hos Banedanmark, Udenrigsministeriet, Sundhedsdatastyrelsen og Beredskabsstyrelsen, lyder kritikken fra statsrevisorerne.

Udenrigsministeriet er blandt de fire statslige institutioner, der får kritik for sin it-sikkerhed. | Foto: PR/Udenrigsministeriet

It-sikkerheden halter hos fire offentlige institutioner, når det kommer til at forhindre ransomwareangreb, og det møder nu kritik fra statsrevisorerne. Det skriver Version2 med henvisning til i en ny beretning fra Rigrevisionen.

"Statsrevisorerne finder, at Sundhedsdatastyrelsens, Udenrigsministeriets, Banedanmarks og Beredskabsstyrelsens beskyttelse mod ransomwareangreb ikke er tilfredsstillende. Hermed er der øget risiko for, at ransomware via e-mails kan forhindre adgang til institutionernes data, så de ikke kan varetage deres opgaver i kortere eller længere perioder," fremgår det af statsrevisorernes bemærkning i beretningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs