ITWatch

Statsrevisorer: Utilfredsstillende it-beskyttelse hos fire statslige institutioner

Det står for dårligt til med beskyttelsen mod ransomwareangreb hos Banedanmark, Udenrigsministeriet, Sundhedsdatastyrelsen og Beredskabsstyrelsen, lyder kritikken fra statsrevisorerne.

Udenrigsministeriet er blandt de fire statslige institutioner, der får kritik for sin it-sikkerhed. | Foto: PR/Udenrigsministeriet

It-sikkerheden halter hos fire offentlige institutioner, når det kommer til at forhindre ransomwareangreb, og det møder nu kritik fra statsrevisorerne. Det skriver Version2 med henvisning til i en ny beretning fra Rigrevisionen.

"Statsrevisorerne finder, at Sundhedsdatastyrelsens, Udenrigsministeriets, Banedanmarks og Beredskabsstyrelsens beskyttelse mod ransomwareangreb ikke er tilfredsstillende. Hermed er der øget risiko for, at ransomware via e-mails kan forhindre adgang til institutionernes data, så de ikke kan varetage deres opgaver i kortere eller længere perioder," fremgår det af statsrevisorernes bemærkning i beretningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs