ITWatch

Corona slog Fujitsu tilbage i rød

Et dyk på stort set alle parametre ramte it-virksomheden Fujitsu, der om ud af seneste regnskabsår med et stort underskud og en betydeligt forringet drift. Selskabet forventer at bevæge sig sidelæns i indeværende år.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Der er fortsat hul i bunden af kassen for Fujitsu i Danmark. Selskabet tabte i regnskabetsåret 2020/2021 igen penge – denne gang 19,6 mio. kr., men også omsætning og driftsindtjening går tilbage.

Fujitsu har i en årrække haft det svært på det danske marked.

Selskabet, der oprindeligt leverede blandt andet hardware, har de senere år sat skarpere fokus på konsulentforetningen og digital transformation.

Men de seneste fem års regnskaber viser, at selskabet kun en enkelt gang har været i stand til at give overskud. Det var sidste år, hvor Fujitsu kunne fremvise et resultat på 584.000 kr. efter skat.

Men også omsætningen er gået tilbage fra over en milliard kr. tilbage i 2016/17 til nu 714,5 mio. kr. – et fald fra 743,1 mio. kr. sidste år. Samme vej er det gået for selskabets driftsintjening (EBITDA), der er er reduceret fra 35,9 mio. kr. sidste år til nu blot 3,8 mio. kr.

Skævt, men stadig okay

I ledelsesberetningen giver ledelsen Covid-19 skylden for det sløje resultat, som man dog betragter som inden for skiven:

"Udviklingen i Fujitsu A/S' aktiviteter og økonomiske forhold i regnskabsåret 2020/2021 har på mange måder båret præg af Covid-19. På trods af dette vurderer ledelsen, at udviklingen har været i tråd med forventningerne og strategien," står der i regnskabet.

Selv om coronanedlukningerne i Danmark nu er fortid, forventer Fujitsu også i det kommende år pres.

"I lyset af selskabets forsatte arbejde med og kraftig investering i den digitale transformation samt Covid-19 pandemiens forsatte påvirkning, forventer Fujitsu A/S i 2021/22 en mindre nedgang i omsætningen," skriver ledelsen i regnskabet.

Går også tilbage fremover

Fujitsu venter således, at også det indeværende regnskabsår vil give røde tal, denne gang et underskud før skat på otte mio. kr.

Udviklingen har gennem årene også kostet på medarbejdersiden, hvor Fujitsu er gået fra 237 til nu 215 ansatte over de seneste fem år.

Sidste år kunne selskabets danske landechef, Søren Rinnov Østergaard, ellers glæde sig over det lille overskud, der dog trods alt var et overskud, da ITWatch interviewede ham.

"Toplinjen er interessant, men det mest interessante for os er at levere en god værdi til vores kunder og levere noget bundlinje, så japanerne ikke skal sidde og sende en check hver eneste år og lukke det hul, vi har i egenkapitalen, for det bliver de også lidt trætte af på et tidspunkt," sagde han dengang.

Tech Data overtager medarbejdere fra Fujitsu

Stefan er opvokset i de rumænske bjerge – i dag driver han et it-selskab i Carlsberg Byen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs