ITWatch

Netcompany ligger i forhandlinger om køb af virksomhed

Det danske it-selskab forhandler i øjeblikket om opkøb af et selskab i Finland, Sverige eller Holland, fremgår det af netop offentliggjort regnskab.

PR/Netcompany
Foto: PR/Netcompany

Netcompany ligger i forhandlinger om at købe en it-konsulent- og systemudviklingsvirksomhed.

Den danske virksomhed sætter ikke navn på opkøbsmålet, men selskabet ligger i Finland, Sverige eller Holland, som er tre lande, Netcompany gerne vil udvide til.

Netcompany og virksomheden har indgået en hensigtserklæring, der giver Netcompany eneret til at forhandle om købet, men det er ikke sikkert, at handlen går igennem.

Det skriver Netcompany i en meddelelse onsdag morgen oven på sit første årsregnskab som børsnoteret virksomhed.

"Den potentielle handel er en del af Netcompanys strategi om at gå efter udvalgte opkøb i markedet med en fremskreden digitaliseringsagenda, herunder i Nordeuropa, skriver selskabet, som gerne vil i førertrøjen på it-området i netop den del af verden."

"Kombinationen af Netcompany og opkøbsmålet og selskabernes kombinerede erfaringer, produkter og bedrifter ventes at give synergifordele, herunder levering af udviklings- og konsulenttjenester på tværs af organisationen," fortsætter Netcompany i meddelelsen.

Lavere margin hos opkøb

Hvis købet gennemføres, forventeligt i andet kvartal af 2019, vil Netcompany betale med både kontanter og aktier samt præstationsbaserede aktieprogrammer.

Derudover vil det nye selskab øge Netcompanys omsætning og justerede driftsindtjening (EBITA) i 2019, men driftsmarginen vil blive svækket.

Afhængig af, hvornår handlen lukkes, vil toplinjen få et løft på 5 til 10 pct., svarende til mellem 100 og 200 mio. kr., mens EBITA kan stige med 13 til 23 mio. kr.

EBITA-marginen ventes dermed sænket til mellem 24,5 og 25 pct., hvor Netcompanys 2019-prognose - uden opkøbet - ellers lyder på 26 pct.

/ritzau/FINANS

Netcompany runder to mia. i omsætning og vokser med 750 nye ansatte

Analytiker: Netcompanys vækstplan afhængig af det offentlige

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger