Von der Leyen ønsker global regulering af kunstig intelligens

EU ønsker global regulering af kunstig intelligens for at sikre, at teknologien udvikler sig ”ansvarligt”.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ønsker et globalt panel for kunstig intelligens.

Det skal sikre, at teknologien, der også kaldes AI, udvikler sig på en ansvarlig måde.

Det siger Ursula von der Leyen i sin åbningstale i EU-Parlamentet i Strasbourg onsdag.

”Vi har et vindue for at sikre, at teknologien udvikler sig ansvarligt. Men vinduet er ved at lukke. Derfor skal vi have en ny global ramme for kunstig intelligens,” siger Ursula von der Leyen.

Hun understreger samtidig, at EU skal blive bedre til at udvikle virksomheder og produkter inden for kunstig intelligens.

Derfor vil EU arbejde på et initiativ, hvor man åbner de supercomputere, der findes i EU for europæiske virksomheder, som vil udvikle tjenester inden for kunstig intelligens.

”Tre ud af verdens fem centre for supercomputere findes i EU. Vi vil åbne vores supercomputere for startups inden for kunstig intelligens. Det skal give mulighed for at træne AI-modeller på en ansvarlig måde,” siger Ursula von der Leyen.

Hos Dansk Erhverv og Dansk Industri (DI) hilser man et indgreb velkomment.

”Det er en vigtig og stærk udmelding fra Von der Leyen for både danske og europæiske virksomheder,” siger digitaliseringspolitisk chef i DI Andreas Holbak Espersen i en skriftlig kommentar.

Han peger på, at der er behov for internationale retningslinjer, så alle virksomheder ved, hvilke rammer man skal navigere efter, uden at de skal forholde sig til nationale særregler.

Også adgangen for små og mellemstore virksomheder til supercomputere i EU kan få stor betydning:

”Den sidste industrielle revolution vandt amerikanerne. Nu virker det til, at EU og von der Leyen har sat sig for, at Europa skal vinde AI-kapløbet. Her er det klart, at fælles internationale spilleregler kan få stor betydning,” siger Andreas Holbak Espersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også