Kinesiske Baidu lancerer sin egen chat-løsning

Kinesiske Baidu rider på chatbotbølgen og vil konkurrere med løsninger som ChatGPT og Googles nye Bard.
Foto: Florence Lo
Foto: Florence Lo
AF Marketwire

Det kinesiske it-selskab Baidu har tirsdag bekræftet, at det vil lancere sin egen chatbot, der ligesom ChatGPT bygger på kunstig intelligens.

Dermed går det kinesiske selskab både OpenAI, som Elon Musk er medstifter af, og som har udviklet ChatGPT, og Google i bedene. Sidstnævnte har for nyligt annonceret lanceringen af sin egen chatbot ved navn Bard.

Nyheden sender tirsdag formiddag Baidus ADR-notering på markedet i New York op med 15,3 pct. i det amerikanske formarked, efter at aktien steg over 15 pct. på børsen i Hongkong.

Baidu går i marts i luften med sin chatbot, hvis kinesiske navn bliver Wenxin Yiyan, mens den engelske udgave har fået navnet Ernie Bot.

Det kinesiske selskab har ifølge Bloomberg News brugt flere mia. dollar over flere år på at udvikle teknologien. Helt konkret er der udviklet en større maskinlæringsmodel, der i flere år har tygget på internettets data, og som vil blive udgangspunktet for Baidus chatbot.

Interessen for kunstig intelligens er steget betragteligt, efter at OpenAI gjorde sin chatbot tilgængelig for offentligheden. Blandt interessenterne i OpenAI’s ChatGPT er Microsoft, der i januar udvidede sine investeringer i selskabet med yderligere 10 mia. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også