Selskab bag chat- og billedrobot kan nå markedsværdi på 29 mia dollar

Den hypede chat-robot kan være en formue værd. Nu søger skaberen investorer..
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
MarketWire

Skaberen af chatrobotten ChatGPT, OpenAI, er i forhandlinger med mulige investorer om salg af eksisterende aktier, der vil give selskabet en markedsværdi omkring 29 mia. dollar.

Det fortæller kilder til avisen Wall Street Journal.

Blandt mulige investorer er investeringsselskaberne Thrive Capital og Founders Fund, der angiveligt skulle være klar til at købe aktier for mindst 300 mio. dollar.

Et gennemført salg af eksisterende aktier vil mere end fordoble selskabsværdien, der i 2021 blev opgjort til 14 mia. dollar ved et lignende aktiesalg.

Det vil gøre OpenAI til en af de mest værdifulde startups trods en relativt begrænset omsætning.

OpenAI har indtil videre omsat for et tocifret millionbeløb ved blandt andet at sælge kunstig intelligenssoftware til udviklere.

Nogle investorer betvivler dog, om selskabet vil være i stand til at skabe en omsætning af betydning gennem sin teknologi.

Foruden chatrobotten ChatGPT står OpenAI også bag tjenesten Dall-E 2, der kan generere billeder baseret på tekstkommandoer fra brugere.

Blandt andre mulige investorer er Microsoft, skriver Wall Street Journal. Tech-giganten har tilbage i 2019 investeret 1 mia. dollar i selskabet.

Der er endnu ikke truffet en endelig beslutning om salg af eventuelle aktier, fortæller kilderne til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også