ITWatch

Microsoft og GM leder an i kapitalrejsning til selvkørende biler

De nye midler vil løfte værdiansætningen af virksomheden til i omegnen af 30 mia. dollar mod tidligere 19 mia. dollar, skriver Cruise i en meddelelse.

General Motors er i forvejen storaktionær i virksomheden, men med et samarbejde med Microsoft, skal Cruise kunne tage kampen op med konkurrenten Waymo, der har Google-ejeren Alphabet i rykken, skriver Bloomberg. | Foto: Jens Dresling

De to kæmper Microsoft og General Motors skyder penge i en kapitalrejsning på 2 mia. dollar til start-up virksomheden Cruise, der producerer selvkørende biler. Også Honda lægger penge i satsningen.

Det skriver Bloomberg.

De nye midler vil løfte værdiansætningen af virksomheden til i omegnen af 30 mia. dollar mod tidligere 19 mia. dollar, skriver Cruise i en meddelelse.

General Motors er i forvejen storaktionær i virksomheden, men med et samarbejde med Microsoft, skal Cruise kunne tage kampen op med konkurrenten Waymo, der har Google-ejeren Alphabet i rykken, skriver Bloomberg.

Cruise får nemlig adgang til at bruge Microsofts cloudbaserede Azure-platform til at drive sine selvkørende biler.

General Motors-investorerne reagerer positivt på nyheden og sender aktien i vejret med 6,1 pct. til 53,02 dollar.

Microsoft stiger tirsdag 0,8 pct. til 214,28 dollar.

Mere fra ITWatch

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs