ITWatch

Google-topchef bakker op om midlertidigt forbud mod ansigtsgenkendelse

Den øverste chef for Googles moderselskab Alphabet bakker op om EU's forslag om midlertidigt at forbyde teknologien bag ansigtsgenkendelse, da den kan misbruges til kriminelle formål.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP / AFP

Topchefen for Googles moderselskab, Alphabet, bakker op om et forslag fra EU om midlertidigt at forbyde teknologien bag ansigtsgenkendelse på grund af muligheden for at bruge det til kriminelle formål.

Det skriver Reuters.

"Jeg mener, det er vigtigt, at regeringer og lovgivere takler det her, og stiller rammer op for det. Jo før desto bedre," sagde Sundar Pichai mandag på en konference i Bruxelles arrangeret af tænketanken Bruegel.

EU-Kommissionen snakker om en strammere linje over for kunstig intelligens end USA. Og der skulle ifølge Reuters ligge et forslag på 18 sider på det.

"Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens bør reguleres," lød det fra Sundar Pichai.

Myndigheder bør skræddersy reglerne efter forskellige sektorer, sagde Pichai og henviste til, at der bør være forskellige regler alt efter om det drejer sig om medicinsk udstyr eller selvkørende biler.

Problematikken om kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse er ikke ny. Sidste år afviste eksempelvis Microsoft ønsker fra regeringer, der ønskede at få software til ansigtsgenkendelse.

It-selskabet frygtede, at det ville blive misbrugt.

Microsoft har opfordret til stærkere regler for teknologien bag ansigtsgenkendelse.

Microsoft-direktør: Data giver muligheder men kræver digital ansvarlighed

EU-Kommissionen overvejer forbud mod ansigtsgenkendelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger