ITWatch

Dansk Erhverv: AI og algoritmer stiller nye krav til ansatte

Kunstig intelligens og algoritmer kommer til at udfordre job i mange brancher. Derfor bliver politkkere og erhvervsledere nødt til at stå sammen for at løse udfordringerne, mener markedsdirektør i Dansk Erhverv i en kronik.

Nye digitale indtog vil ændre arbejdsmarkedet markant og udfordre mange fagområder, når processer i højere grad bliver automatiseret af kunstig intelligens og algoritmer.

Det mener Kathrine Stampe Andersen, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv. Hun skriver i en kronik i Børsen, at mange automatiseringer vil udfordre for "alt fra advokater til journalister, investorer og bankfolk".

"I Dansk Erhverv er vi først og fremmest optagede af, at uddannelsesinstitutionerne i højere grad tilpasser deres uddannelser til fremtidens behov. Vi har brug for flere dybe kompetencer inden for vigtige og højt specialiserede funktioner. Men samtidig må vi ikke overse betydningen af kommercielle kompetencer," lyder det fra Kathrine Stampe Andersen i Børsen.

Hun peger i kronikken desuden på forskellen mellem uddannelserne og den digitale realitet på arbejdsmarkedet som en af udfordringerne i Danmark. Det stiller blandt andet krav til løbende opkvalificering af arbejdsstyrken.

Ifølge Kathrine Stampe Andersen skal lovgivningen sikre sektorneutralitet, lige konkurrencevilkår og beskyttelse af rettigheder. Samtidig skal der være plads til ar virksomheder kan udnytte teknologien til nye produkter og processer, som gør dem i stand til at konkurrere med andre virksomheder.

Høje digitale kompetencer udløser hollandsk opkøb

Nokia overvejer kunstig intelligens til at tjekke advokatregninger 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs