ITWatch

Fremgangen fortsætter hos Proact

For andet år i træk kommer konsulenthuset Proact Systems ud med sorte tal på bundlinjen, og derudover bød 2021 også på en omsætningsvækst på 21 pct.

Foto: Proact/PR

2020 bød på det første overskud siden 2015 for konsulenthuset Proact, og i virksomhedens regnskab for 2021 viser det sig, at det ikke bare var en enlig svale.

De positive takter fortsætter nemlig, og for 2021 kan konsulenthuset præsentere et overskud på bundlinjen på 4,3 mio. kr. Til sammenligning endte bundlinjen på 2,5 mio. kr. i 2020.

Samtidigt er det fremgang at spore på Proacts bruttofortjeneste for 2021, som vokser med 21 pct. fra 13,7 mio. kr i 2020 til 16,7 mio. kr. i 2021. Virksomheden oplyser ikke sin omsætning.

I forbindelse med regnskabet for 2020 udtalte Proacts adm. direktør, Jacob Kronborg, til ITWatch, at det gode resultat skyldtes en større turn-around i virksomheden, hvor man simplificerede den danske virksomhed og i højere grad rettede fokus mod sine kerneprodukter.

Og det virker til, at man stadig høster frugterne af det strategiskifte.

”År 2021 for Proact Systems A/S blev endnu et år med forbedret dækningsbidrag og bundlinie som en del af den plan der blev iværksat tidligere. Konsekvenserne af Covid-19 i 2021 har ikke været mærkbart på selskabets omsætning og indtjening, og resultatet afspejler derfor den normale forretningsstrategi,” lyder det i ledelsesberetningen.

Proact skriver videre i ledelsesberetningen, at målsætningen for det kommende år er at være den mest kompetente partner indenfor it data management og infrastruktur, og at man vil have fokus på at udvikle disse områder, for at kunne skabe værdi for både kunderne og virksomheden.

Derudover er målsætningen at fortsætte, hvor man har sluppet.

”Selskabets økonomiske strategi med fordobling af omsætningen inden udgangen af år 2020 er gennemført, og fokus er nu på at generere overskud før skat fremadrettet hvert år,” lyder det.

Konsulenthus i stor turn-around med første overskud i 5 år

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs