ITWatch

Accenture taber højde i formarkedet efter svag omsætningsprognose

Den globale it- og konsulentvirksomhed Accenture oplever faldende aktiekurs trods resultater, der er bedre end ventet, i det seneste kvartalsregnskab.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Den Dublin-baserede globale it- og konsulentvirksomhed Accenture har torsdag en bedre end ventet omsætnings- og bruttomarginaludvikling i det forskudte tredje kvartal.

Alligevel sender investorerne aktien ned med 3,6 pct. i det amerikanske formarked, da bookinger, pengestrømme og omsætningsprognosen for det igangværende kvartal skuffer.

Salget er i tredje kvartal steget 22 pct. til 16,16 mia. dollar, hvor analytikere ifølge Bloomberg News ventede 16,04 mia. dollar.

Bruttomarginen på 32,9 pct. lander over analytikerkonsensus på 32,5 pct., mens de frie pengestrømme skuffer ved kun at nå 2,87 mia. dollar mod ventet 3,05 mia. dollar.

Bookingerne er i kvartalet steget 10 pct. til 17,0 mia. dollar, hvilket er under analytikerprognosen på 17,38 mia. dollar.

For det igangværende fjerde kvartal ventes omsætningen at lande i intervallet 15,0-15,5 mia. dollar. Her ventede analytikerne 15,82 mia. dollar.

For regnskabsåret 2021/22 præciserer Accenture forventningerne til indtjeningen per aktie til 10,61-10,70 dollar fra tidligere ventet 10,61-10,81 dollar. Her havde analytikerne sat næsten op efter 10,86 dollar.

Konsulenthus udvider partnerkreds

Konsulentakademi lokker med jobgaranti i it-branchen

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs