Hesehus-direktør: "Jeg bliver til jeg skal bæres ud"

Direktør i konsulenthuset Hesehus, Lars Hedal, har været i spidsen for virksomheden i 19 år, og han ser sig selv fortsætte mange år endnu, fortæller topchefen efter nyheden om ejerskifte.
Foto: Hesehus/PR
Foto: Hesehus/PR

Efter 19 år i it-konsulenthuset Hesehus har adm. direktør Lars Hedal ingen ambitioner om at skulle lave noget som helst andet.

Det fortæller han efter, at det torsdag morgen kom frem, at Hesehus er blevet opkøbt af QNTM Group, som er stiftet af kapitalfonden Altor.

"Jeg bliver til, jeg skal bæres ud," siger han med et grin.

"For mig er virksomheden som et lille barn, der har vokset sig rigtig stort. Med de perspektiver, der ligger foran os, er der også en sindssygt spændende fremtid. Så som udgangspunkt bliver jeg til, at jeg på et tidspunkt skal på pension. Og der går mange år, for jeg er 45," siger han.

"Ikke på noget tidspunkt", har han overvejet, om han skulle lave noget andet.

Lars Hedal, der ifølge Børsen tidligere ejede 17 pct. af virksomheden, ender efter opkøbet med en "lidt mindre" ejerandel.

"Jeg har valgt at gøre brug af muligheden for at geninvestere i stort omfang," siger han.

Kommer med global ekspertise

Det er en tydeligt begejstret Lars Hedal, der særligt gentager en ting, når han skal forklare, hvorfor han er så glad for det ejerskifte, virksomheden har kunnet annoncere i dag.

"Det er et sindssygt godt kulturelt match," siger han.

Ambitionen med QNTM Group er at købe tech-selskaber og vækste dem i samarbejde med stifterne af virksomheden, påpeger Lars Hedal.

"Noget af det rigtigt positive ved QNTM er, at de vil fastholde det dna, der er i virksomheden."

Set fra direktørens stol kommer de nye ejere med en global ekspertise, som er essentiel i den videre vækst for Hesehus, der allerede har indledt en nordisk satsning, men som med de nyere ejere skal udvide yderligere internationalt.

Derudover peger Hedal også på den erfaring, kapitalfonden har med at drive it-konsulentvirksomheder, og det økosystem af digitale virksomheder, som skal opbygges i QNTM Group.

"De kommer med et økosystem af digitale virksomheder, som vi kan spare med som søsterselskaber, hvilket i sig selv også vil kaste en masse guld af sig, som vil gøre os endnu stærkere," siger han.

Ejerskiftet blev meldt ud internt i går aftes – digitalt, naturligvis. Direktør for QNTM Eivind Roald, der blandt andet er bestyrelsesmedlem i Crayon, var med på Teams-kaldet for at fortælle om de nye ejer og deres visioner.

"Responsen fra rigtig mange kollegaer har været, at det er et perfekt match," siger Lars Hedal.

Det fynske it-selskab Hesehus solgt til svensk milliardfond

Nyt partnerskab med konsulenthus skal sikre Leapwork større bid af vækstmarked 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også