ITWatch

Ny robot overtager opgaver hos it-konsulenthus

Hos Accenture vil man fremover få hjælp fra en robot, der kan overtage en række opgaver fra særligt de unge konsulenter, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix

It-konsulenthuset Accenture har det seneste år udviket en ny robot, der skal overtage en stor del af det arbejde, de unge konsulenter laver i dag.

Det skriver Børsen.

Robotten, der hedder Sheldon, kan eksempelvis læse årsrapporter, analysere nøgletal og gennemgå andre datasæt for konsulenthuset. Det betyder, at de unge konsulenter fremover får andre opgaver.

"Vi kommer ikke til at levere de samme projekter som i dag med færre medarbejdere. Men vi kommer til at levere mere til kunden på den samme tid, da vi får frigivet ressourcer, som vi kan bruge til at skabe mere værdi for kunden," siger Troels A. Jacobsen, chef for teknologistrategi hos Accenture, til Børsen.

Troels A. Jacobsen forventer ikke, at Accenture vil ansætte færre unge konsulenter i fremtiden på grund af Sheldon-robotten, men han peger på, at robotten i nogle tilfælde kan gøre konsulentydelserne billigere for kunderne.

Accenture oplever ny tendens: Vejen frem er mindre outsourcing

It-konsulenthus køber dansk reklamebureau

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger