ITWatch

Analytiker: Nynoterede selskaber falder som regel i pris efter et år på børsen

Er prisen fra starten sat for højt forud for Netcompanys børsnotering? Det ses ofte, at nynoterede seslskaber efter et år falder i pris, siger aktieanalytiker Per Hansen. Tal, som Børsen har indhentet fra Nasdaq OMX i København, viser samme tendens.

Foto: PR/Nordnet

Hvis Netcompany følger den brede tendens, vil der potentielt være store penge at spare for kommende investorer, hvis man venter et år med at investere i selskabet. 

Det skriver Børsen på baggrund af tal hentet Nasdaq OMX i København, som i en stikprøve viser, at selskaber som Dong (i dag Ørsted), Chr. Hansen, Pandora og Nets, alle efter et år var faldet markant i pris. For Ørsteds vedkommende fra 11 kr. pr. indtjeningskrone før børsintroduktion til 4,5 kr. pr . indtjeningskrone efter et år.

At nynoterede selskaber har en tendens til at falde støttes af aktieanalytiker fra Nordnet Per Hansen, som mener, det generelt er en god idé at vente, hvis man påtænker at sætte penge i en børsintroduktion.

"Det sker ofte for de selskaber, der går på børsen, at flertallet af dem, som er omkring selskabet, lovpriser firmaet, så man mangler det konstruktive kritiske billede," siger han og påpeger, at denne hype omkring introduktionen ofter er med til at presse prisen op.

Nordnet: Stor vækst kan forklare firdobling af Netcompany-værdi 

Svensk storbank: Netcompany er næsten 16 mia. kr. værd, hvis alting spiller 

Analytiker om Netcompany-notering: Risiko for usikre investorer hvis stiftere sælger ud  

Fingerprint Cards skuffer med stort minus mens aktien står til flere tæsk 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs