ITWatch

Opkøb gav Netcompany skattebesparelse på 288 millioner

Et opkøb fra 2012 har betydet, at Netcompany kunne trække 288 mio. kr. fra i skat. Selskabet afviser at have gjort noget forkert.

Foto: PR/Netcompany

Opkøbet af Tietos danske afdeling i 2012 var en god handel for Netcompany. Udover 37 af de godt 175 medarbejder overtog it-selskabet også et skatteaktiv grundet et underskud i Tietos danske selskab, der gjorde det muligt at trække 288 mio. kr. fra i skat.

Det skriver mediet Finans, der har været igennem selskabets regnskaber og de åbne skattelister. Hos Netcompany afviser man, at der er blevet foretaget noget forkert.

"I Netcompany overholder vi naturligvis alle danske skatteregler, og vi har i perioden 2013-2016 en samlet skat i koncernen på 67,1 mio. DKK," lyder det i en mail fra finansdirektør Thomas Johansen til Finans.

Netcompany står blandt andet bag Skats nye inddrivelsessystem. I 2017 havde selskabet en omsætning på 1,4 mia. kr. mod 900 mio. kr. året før.

Svensk storbank: Netcompany er næsten 16 mia. kr. værd, hvis alting spiller

Bossen bag Netcompanys succes hylder nørderne som helte

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs