ITWatch

Antallet af SAP-kyndige går den gale vej trods efterspørgsel

Det danske arbejdsmarked kan om få år akut komme til at mangle SAP-specialister, da en stor gruppe nærmer sig efterlønsalderen, mens tilgangen ikke tilnærmelsesvis matcher frafaldet.

Foto: /RITZAU/AP/Thomas Kienzle

Mere end hver sjette SAP-specialist vil over de næste ti år forsvinde fra det danske arbejdsmarked, hvilket vil efterlade et mærkbart kompetencehul.

Det skriver Computerworld med henvisning til data udarbejdet af SAP-rekrutteringsvirksomheden Prosapia.

Ifølge Prosapias opgørelser er der på nuværende tidspunkt 5300 SAP-specialister i Danmark, men heraf vil godt 15 pct. (850 personer) i de kommende ti år nå efterlønsalderen.

Det er ikke givet, hvorvidt de berørte medarbejdere vil udnytte deres mulighed for at gå på efterløn, men tidspunktet falder ifølge Claus Grotrian, stifter af Prosapia sammen den største efterspørgsel på SAP-kompetencer siden 2009. At flere virksomheder i de senere år har intensiveret deres tiltag som trainee-programmer vil ikke være nok til at dæmme op for manglen.

"Det er stadig ikke en stor nok tilgang af nye SAP-kompetencer. Lige nu er min vurdering, at der kommer omkring 100 nye SAP-folk til om året. Markedet kan snildt absorbere det dobbelte," siger Claus Grotrian til Computerworld.

SAP henter cloud-specialist hos konkurrent 

Konsulenthus øger bemandingen med næsten 100 på et år 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs