ITWatch

It-direktør undrer sig over den megen bevågenhed på datacenterbyggerier

I Esbjerg stiller en lokal it-direktør spørgsmålstegn ved den megen opmærksomhed, som internationale it-virksomheders datacenterbyggerier får. "Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser," lyder det blandt andet.

Foto: Colourbox

De sidste års meldinger om kommende datacentre fra store internationale it-spillere som Apple og Facebook har fyldt meget i spalterne hos diverse medier – men opmærksomheden står ikke nødvendigvis mål med det antal arbejdspladser, som i sidste ende skabes, lyder det fra Claus Kvist, adm. direktør i det esbjergensiske it-selskab Mentor IT.

Det skriver Computerworld.

Kommentaren kommer på bagkant af meldingen om, at Esbjerg Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre et nyt datacenter på 250.000 kvadratmeter i kommunen.

Claus Kvist påpeger, at selvom byggeriet betyder arbejde til entreprenørvirksomheder, så får det formentlig ikke den store betydning for det lokale it-erhvervsliv.

"Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser, og jeg tror, at politikerne lægger mere i det, end der i virkeligheden er. For det er jo ikke sådan, at der pludselig kommer et it-universitet til Esbjerg, fordi der bliver opført et datacenter," siger han til Computerworld.

Nianet-køber: Vores potentiale i Tyskland er nu langt større 

Direktør efter godkendt opkøb: Vores potentiale i Tyskland er nu langt større 

Facebook åbner kontor i København 

Microsoft forsøger sig med datacenter på bunden af Nordsøen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs