GN-formand: Sammenlægning er et mere offensivt end defensivt træk

Beslutningen om at sammenlægge de to divisioner i GN Group til ét samlet selskab er ikke taget ud fra frygt for, at der vil kunne komme en fjendtlige overtagelse af hele eller dele af selskabet.
Bestyrelsesformand i GN, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat
Bestyrelsesformand i GN, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat
af marketwire

Det er i langt højere grad et resultat af de muligheder, der ligger forude for selskabet som én samlet enhed, end frygten for overtagelse, at to enheder i GN lægges sammen.

Sådan lyder det fra Jukka Pekka Pertola, der er formand for bestyrelsen hos GN, efter at selskabet sent tirsdag annoncerede sammenlægningen.

Grundet GN’s verserende kapitaludfordringer har rygterne om et muligt salg af høreapparatforretningen GN Hearing eller en overtagelse fra særligt rivalen Demant over det seneste år svirret kraftigt i markedet.

Men nu kan det endegyldigt manes helt i jorden, lyder det fra GN’s formand.

”Det er mere et offensivt træk end et defensivt. Der er rigtig mange synergier og mulighed for at skabe reel skala i selskabet,” siger Jukka Pertola til MarketWire.

”GN Hearing har nogle gange været kritiseret for at have for lidt skala sammenlignet med større konkurrenter. Samlet set er vi på volumen større end hele høreapparatindustrien nu,” fortsætter han.

Han peger dog også på, at bestyrelsen og ledelsen i GN naturligvis ikke blot har ignoreret rygterne og usikkerheden i markedet. Opfattelsen hos selskabets ledelse selv har blot hele tiden været, at GN er stærkest som én samlet enhed - og ikke splittet i flere dele gennem eksempelvis et frasalg af GN Hearing.

”Jeg kan blot igen bekræfte vores holdning og vores egne analyser - at holde selskabet samlet skaber langt mere værdi end at splitte det. Det er vores klare holdning,” siger Jukka Pertola.

Positiv feedback

Formanden peger på, at GN altid har en god dialog med sine største aktionærer og interessenter.

Men planerne om en sammenlægning har ikke været vendt i et bredere forum end hos bestyrelsen og ledelsen af hensyn til beskyttelse af potentiel kurspåvirkende information, forklarer han.

”Vi har altid en god dialog med vores aktionærer. Vi lytter til dem, og vi håber også, at de lytter til os,” siger Jukka Pertola.

”Vi har fået noget tidligt feedback på meddelelsen i går, og det har mest været positivt. Det har ikke overrasket i hvert fald,” fortsætter bestyrelsesformanden.

Beslutningen om at gennemføre sammenlægningen er i øvrigt blevet truffet sammen mellem bestyrelsen og ledelsen i selskabet, lyder det fra Jukka Pertola, der tog over som formand fra Per Wold-Olsen ved forårets generalforsamling.

”Det er ikke kun min ide. Vi har diskuteret det sammen med ledelsen og bestyrelsen, og vi har arbejdet meget tæt sammen om det,” siger Jukka Pertola.

Kapitalarbejde ikke årsag

Tidligere på året blev GN presset ud i en alternativ kapitalplan, der skulle få bugt med selskabets store gæld, efter at generalforsamlingen forkastede forslaget om en stor aktieemission.

Det tvang GN-bestyrelsen og ledelsen på overarbejde for at finde en alternativ vej, som siden er blevet offentliggjort og er godt i gang med at blive effektueret.

Men beslutningen om en sammenlægning er ikke kommet som et udspring af arbejdet med kapitalstrukturen, forklarer Søren Jelert, der er finansdirektør hos GN.

”Det er ikke kommet ud af det. Det var naturligvis vigtigt, at vi kunne få kapitalplanen på plads for at skabe stabilitet, og det er en af de klare milepæle, men det var ikke skåret i sten, at vi var nødt til at sammenlægge,” siger han til MarketWire.

”Men det her vil skabe synergier, så det vil hjælpe kapitalplanen,” fortsætter han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også