GN-topchef: Vi er kommet godt i mål med alternativ finansieringsplan

GN Store Nord har denne gang lyttet til aktionærerne og er gået med plan B. Det børsnoterede selskab har udstedt ca. 10 pct. nye aktier og fået 2,75 mia. kr. i kassen til at nedbringe dyr gæld.
Adm. direktør Gitte Pugholm Aabo, GN Store Nord. | Foto: Gn Hearing / Pr
Adm. direktør Gitte Pugholm Aabo, GN Store Nord. | Foto: Gn Hearing / Pr
af Marketwire

Selv om den nye finansieringsplan fra lydkoncernen GN Store Nord ifølge ledelsen kun er den næstbedste løsning, er der tilfredshed med, at planen nu er på plads og sat i værk.

Det siger Gitte Pugholm Aabo, der er adm. direktør både for hele GN Store Nord og for høreapparatdivisionen GN Hearing, til Børsen.

”Der er altid mere end én vej i mål. Hver gang man fremlægger store beslutninger, så skal man jo gå med sin plan A, og man skal også altid have en plan B,” siger hun til avisen. 

Direktøren henviser dermed til, at GNs’ første plan om at udstede nye aktier for op mod 7 mia. kr. ikke gik igennem på generalforsamlingen for nylig.

”Vi har lyttet til aktionærerne og har nu accepteret en alternativ finansieringsplan. Den, synes jeg, vi er kommet rigtigt godt i mål med,” fortsætter topchefen.

GN har natten til torsdag gennemført et salg af nye og eksisterende aktier med et bruttoprovenu på godt 2,75 mia. kr.

Derudover er der indgået aftale om ny gæld på 2,1 mia. kr., og der er planer om salg af aktiver for 1-2 mia. kr.

GN har desuden i sin refinansiering af gældsforpligtelserne erstattet den store klump gæld, der stod til at udløbe i 2025, med en ny facilitet med udløb året efter.

Endelig skal selskabets frie pengestrømme være med til at fjerne den sidste del af gældsbjerget, der især var bygget op af headset-divisionens over 8 mia. kr. dyre opkøb af gamingudstyrsproducenten Steelseries.

GN får 2,75 milliarder i kassen ved at udstede nye aktier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Mia Grosen sidder i DI’s advisory board for entreprenørskab, som netop har sendt anbefalinger til regeringen, hvor ét af dem er, at der bør laves en rågivingsindsats for scaleups med internationale ambitioner. | Foto: PR

Danske startups skal tænke større end Danmark

For abonnenter