Kina forbyder Micron-produkter grundet sikkerhedsrisiko

Micron-chips er nu forbudt i Kina, da myndigheder mener, at de udgør en sikkerhedsrisiko for kritisk infrastruktur.
Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske chipproducent Micron Technologys produkter udgør ”alvorlige netværkssikkerhedsrisici” ifølge de kinesiske myndigheder, der netop har forbudt operatører af nøgleinfrastruktur at købe produkter hos virksomheden.

Det skriver Financial Times.

De kinesiske myndigheder i form af Cyberspace Administration of China (CAC) annoncerede søndag, at den amerikanske chipproducent udgjorde betydelige sikkerhedsrisici mod Kinas kritiske informationsinfrastrukturforsyningskæde.

Sanktionen mod chipproducenten sker efter syv ugers undersøgelse af virksomheden, foretaget af CAC. En undersøgelse der bredt blev set som et modsvar til USA’s indsats for begrænse Kinas adgang til nøgleteknologi.

Micron Technology udtaler i en erklæring, at det har modtaget CAC’s meddelelse om gennemgangen af Micron og tilføjer:

”Vi evaluerer konklusionen og vurderer vores næste skridt. Vi ser frem til vores fortsatte diskussioner med de kinesiske myndigheder.”

Ifølge Financial Times advarer analytikere om, at Beijings restriktioner også kan få kinesiske virksomheder, der ikke leverer kritisk informationsstruktur, til at fjerne Micron Technology fra deres forsyningskæder.

Kina er et vigtigt marked for den amerikanske chipproducent. Sidste år stod Kina og Hongkong for 25 pct. af virksomhedens samlede omsætning på 30,8 mia. dollar, fortæller en person med tilknytning til sagen, til Financial Times.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Mia Grosen sidder i DI’s advisory board for entreprenørskab, som netop har sendt anbefalinger til regeringen, hvor ét af dem er, at der bør laves en rågivingsindsats for scaleups med internationale ambitioner. | Foto: PR

Danske startups skal tænke større end Danmark

For abonnenter