Leder med international erfaring sætter sig i spidsen for nyt DTU-center

Den nye leder af Quantum DTU skal danne grundlaget for et større samarbejde mellem virksomheder og myndigheder, når det kommer til kvanteteknologi. 
Foto: Pr
Foto: Pr

Franske Lydia Baril er ny leder af DTUs nye kvantecenter, Quantum DTU, der har til formål at danne grundlaget for et større samarbejde med virksomheder og myndigheder i forhold til kvanteteknologi.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse. 

Lydia Baril kommer til universitetet med international erfaring i form af stillinger hos IBM og en lederstilling på Microsofts Quantum Lab i Holland, mens hun samtidig har været med til at grundlægge virksomheder, der udviklede software til onlinesøgninger i Frankrig. 

Rasmus Larsen, der er protektor på DTU, mener, at Lydia Baril er den rette til at gøre universitets forskning endnu mere tilgængeligt for samfundet. 

”Hun kender det kvanteteknologiske faglige område godt, ligesom hun både har kendskab til den videnskabelige verden, godt indblik i innovation fra sin egen opstart af virksomheder og den nødvendige indsigt i virksomhedsverden fra sine ansættelser der”, lyder det fra ham i meddelelsen. 

Lydia Baril glæder sig til at komme i gang på DTU, hvor hun tiltrådte 1. marts. 

”Kvanteteknologien er et område i stærk vækst, og jeg glæder mig til at løfte de mange fantastiske kvanteaktiviteter, der foregår på DTU, lige fra forskning og uddannelse til udnyttelse af kommercielle muligheder som bidrag til det stærke danske kvanteøkosystem,” siger hun. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også