ITWatch

Dansk Apple-kæde henter ny direktør fra Dagrofa

Christian Toft, der har en fortid i både Dagrofa og Salling Group, bliver ny adm. direktør i Humac, som fodboldspiller Joachim Andersens far Jacob Andersen opkøbte fra en russisk investor.

Foto: Pr/humac

Som tidligere bebuddet var det blot meningen, at Humac-kædens nye danske ejer Jacob Andersen skulle indtage rollen som adm. direktør midlertidigt, til en permanent afløser var fundet. Det er han så nu, og fra nytår tiltræder Christian Toft som adm. direktør for kæden med 22 danske butikker, skriver Berlingske.

Den nye direktør hentes fra en direktørpost i fødevaregrossisten Dagrofa og har tidligere været afdelingsdirektør i Salling Group.

”Det glæder mig meget at få Christian Toft og hans mere end 25 års erfaring fra detailhandlen i Danmark og udland til Humac. Humac står over for eksekvering af en ny, vækstorienteret strategi, hvor vi også skal have fokus på indtjeningen, og her er Christian Toft den helt rigtige til at sætte retningen,” siger Jacob Andersen til Berlingske.

Humac blev i foråret opkøbt af en ejerkreds bestående af Jacob Andersen, der ejer 70 pct., hans søn Joachim Andersen, der er professionel fodboldspiller og i øjeblikket spiller VM med Danmark, og Thomas Kræmer. De to sidstnævnte deler de resterende 30 pct. mellem sig.

Årsagen til opkøbet var uroen omkring kæden, der kom i kølvandet af Ruslands blodige invasion af Ukraine den 24. februar, der fik flere forbrugere til at rette fokus mod Humacs daværende russiske ejer Inventive Retail Group, der også indtil for nyligt stod bag driften af Legos russiske butikker og som sidst i september annoncerede, at selskabet står klar med en Lego-erstatning på det russiske marked.

I et interview i oktober beskrev Jacob Andersen, at Humacs problem hidtil har været, at kæden ikke har været særlig god til at tjene penge, og det skal nu ændres ved bl.a. at trimme forretningen og indsætte en professionel bestyrelse. Bestyrelsen består lige nu af de tre ejere, inklusiv landsholdsspiller Joachim Andersen. Men det kommer ikke til at fortsætte, sagde han ved den lejlighed.

”Han (Joachim Andersen, red.) skal koncentrere sig om at spille fodbold. Det er simpelthen udelukkende noget praktisk, fordi vi skal være tre i bestyrelsen. Jeg kunne også have sat min datter eller min kone ind, men Joachim er trods alt medejer, så derfor gjorde vi det,” sagde Jacob Andersen til DetailWatch.

I samme anledning fortalte han, at han forventer, at både en ny direktion og bestyrelse er på plads ”inden årets udgang,” og at selskabet igen skal være profitabelt inden for to år. I de seneste fire af fem år har selskabet givet underskud.

Jacob Andersen ejer foruden Humac også ejer væsentlige ejerandele i blandt andet modevirksomheden Han Kjøbenhavn, webshoppen Copenhagen Design og fodboldklubben Vendsyssel FF.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Apple-forhandleren Humac skifter fokus: Nu skal forretningen give overskud

Humacs direktør fratræder

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs