ITWatch

GN Audio: Virksomheder er langt fra så påvirkede som forbrugerne

Stort fald i salget til forbrugerne blev opvejet af stigning i salget til virksomhederne, forklarer GN Audio-chef efter nedjustering.

Foto: GN Store Nord / PR

Et nærmest forfærdeligt andet kvartal i GN Audios forbrugervendte forretninger blev delvist opvejet af fortsat stærke takter i den toneangivende del af selskabet - salg af headsets og kontorudstyr til det professionelle segment.

Her havde GN Audio en organisk vækst på 18 pct. i andet kvartal, og det var med til at sikre en samlet vækst på 10 pct. i perioden, de to forbrugervendte forretninger ellers havde en negativ vækst på henholdsvis 25 pct. og 30 pct.

”Virksomhederne er ikke så tilbageholdende som forbrugerne. De investerer stadig i produktivitetsfremmende værktøjer. Den hybride arbejdsform, som har vundet meget frem, hvor folk er lidt på kontoret, lidt derhjemme og lidt nogle andre steder, vinder indpas. Det kræver, at de her værktøjer er til stede, siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, ”til MarketWire.

”Markedet er på et helt andet niveau nu. Vi var herhjemme lidt post-pandemiske i vores adfærd og kendte allerede til hjemmearbejde. Men vi må bare konstatere, at antagelsen om, at det var et rent pandemifænomen, slet ikke er tilfældet. Det er et meget større marked nu,” fortsætter topchefen.

Holdt tilbage af manglende kompetencer

Og i virkeligheden kunne den professionelle forretning sagtens have solgt endnu mere.

Den er nemlig stadig holdt tilbage af mangel på komponenter og besvær med forsyningskæderne.

”Vi har solgt for 800 mio. kr. mere i andet kvartal end i første kvartal. Og det er primært drevet af forsyning. Vi får flere komponenter og også i højere grad, hvad vi har været lovet,” siger René Svendsen-Tune.

”Sådan tror vi også, at det bliver i andet halvår. Vi kan ikke nødvendigvis få det, vi skal bruge, men i hvert fald det, vi er blevet lovet. Derudover har vi jo investeret kraftigt i at omdesigne, så produkterne kan køre på andre komponenter. Det begynder at virke nu,” fortsætter topchefen.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs