Demant-topchef: Gaming-forudsætninger er uændrede på mellemlang sigt

Demant forventer sig meget af gaming-segmentet på lidt længere sigt, selvom det er ramt af nedgang efter høje salgstal under coronakrisen.
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
Af Marketwire

Normaliseringen af markedet for gaming-udstyr tager længere tid end ventet hos Demant, der nu også ser afmatningen på den del fortsætte ind i andet halvår.

Det betyder, at det danske selskabs Communications-division, der dækker over headset-selskabet Epos, nu venter et samlet negativt bidrag til Demants driftsresultat (EBIT) på 150 mio. kr. i år.

Generelt er markedet for headsets - efter en årrække med meget høj vækst - udfordret som følge af mangel på komponenter og mudrede forsyningskæder, og særligt for gaming-udstyr er det, at der blev solgt nærmest utrolige mængder under coronapandemiens første bølger, hvor mange sad derhjemme.

Men det er stadig et vækstsegment, som også Demant forventer sig meget af på lidt længere sigt.

”På den mellemlange bane er forventningerne til gaming-segmentet uændrede. Under corona er der bare blevet solgt ufatteligt mange af den slags produkter. Det er helt generelt for den sektor, at vi ser tilbagegang. Det er en meget mere cyklisk forretning, end vi nogensinde har oplevet,” siger Søren Nielsen, der er adm. direktør hos Demant, til MarketWire oven på tirsdagens halvårsregnskab.

Forsyningsknas og komponentmangel bløder op

I forhold til vanskelighederne med forsyningskæderne og manglen på komponenter er der dog ved at være lys for enden af tunnelen.

Vanskelighederne har stadig været der i første halvår, men der ses efterhånden bedring.

”Vi fornemmer, at tingene er ved at vende lidt, i takt med at vi selv får opbygget lidt mere lager. Det spejler det, vi hele tiden sagt. De der effekter vil være stejlest i første halvår og så aftage i andet halvår,” siger Søren Nielsen.

Han påpeger, at størstedelen af den nedjustering på 100 mio. kr. af forventningerne til Demants samlede driftsresultat i år, som fulgte med halvårsregnskabet, kommer fra netop Epos.

Danskstiftede Unity afviser købstilbud fra Applovin

Kendt computerspil forgylder dansk firma: Overvejer at åbne nye kontorer i udlandet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også