ITWatch

Qualcomm: Vil købe andel i britisk chipproducent

Når britiske Arm snart forventes at blive sendt på børsen, er den amerikanske chipproducent Qualcomm klar til at investere i selskabet.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske chipproducent Qualcomm forventer at byde ind på en ejerandel, når japanske Softbank snart vil sende sit porteføljeselskab Arm på børsen i New York.

Det skriver Financial Times på baggrund af et interview med Qualcomms topchef, Cristianio Amon.

”Vi er en interesseret part i at investere. Det er et meget vigtigt aktiv, og det er et aktiv, det er essentielt for vores branche at udvikle.”

Softbanks planer følger, efter at det planlagte salg af Arm til Nvidia for 66 mia. dollar er blevet blokeret af konkurrencemyndighederne i Storbritannien.

Det skete på baggrund af udbredt frygt blandt Nvidias konkurrenter, da Arm er en vigtig aktør som designer af chips, der leverer bredt til branchens mange aktører.

Af samme grund er der udsigt til, at mange af de store chipproducenter vil deltage i en børsnotering og købe aktier. For at sikre indflydelse på den strategisk vigtige underleverandør til producenterne.

Cristianio Amon er derfor også åben for at indgå i et konsortium, som fuldt og helt køber Arm, hvis ellers der er tilstrækkeligt med deltagere og penge bag.

”Man er nødsaget til at have mange deltagende selskaber, så nettoeffekten er, at Arm er uafhængig.”

Softbank overtog i 2016 Arm for 24,6 mia. pund og afnoterede aktien fra børsen i London.

Arms design og ophavsret bruges i flertallet af halvlederprodukter verden over, og selskabet anses for at være et neutralt ”Schweiz” i branchen, skriver Financial Times.

Flere fremtrædende britiske politikere mener også, at landets regering bør købe en ”gylden aktie”, med vetoret, i Arm for at sikre landets strategiske interesser.

Chipproducent leverer opløftende regnskab

Microchip Technology sendt op på gode fremtidsudsigter

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs