ITWatch

Bank kalder opkøbsrygte af GN "meget spekulativt"

Selv om GN er fornuftigt prissat, ligger det ikke nødvendigvis lige til højrebenet for en eller flere mulige købere at overtage selskabet.

Foto: GN Store Nord / PR

Opkøbsrygterne af hele GN Store Nord og dermed også GN Audio, Jabra og Steelseries, kaldes spekulativt.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, efter at Insidebusiness har skrevet, at en række pengestærke købere, heriblandt både industrielle spiller og kapitalfonde, kigger på mulighederne for at købe GN af børsen efter den seneste tids kursfald.

Tanken er ifølge mediet, at mange større industrielle spillere vil være interesserede i at opsluge GN’s høreapparatforretning, hvorefter en køber kan fokusere på at styrke GN Audio eventuelt gennem opkøb.

”Det er en meget spekulativ historie,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han mener umiddelbart at flere ting kan stå i vejen for, at GN hentes af børsen.

Det gælder blandt andet tanken om at sælge GN Hearing til en industriel spiller.

”Det kan være et problem. Det er muligt, at der er købere, men der kan godt være nogle udfordringer, både i form af hvordan synergierne ser ud, men også i forhold til konkurrencemyndigheder. Høreapparatsektoren udgøres jo af relativt få spiller, så det kan potentielt blive en udfordring,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han nævner desuden, at GN er faldet ganske markant i den senere tid, hvilket netop også skal være en bevæggrundene for de potentielt interesserede købere i at se nærmere på casen.

Aktien satte rekord i juli sidste år i 586,20 kr., men lukkede mandag i bare 232,20 kr. Siden har Insidebusiness’ historie sendt aktie 18 pct. højere til 274,90 kr.

- Men aktiekursen har ligget endnu højere, så der skal nok en væsentlig præmie til, i forhold til den nuværende kurs, siger Søren Løntoft Hansen.

Med andre ord kan regnestykket komme til at se mindre gunstigt ud, selv om aktien på de nuværende niveauer ifølge Søren Løntoft Hansen ”bestemt ikke er dyr”.

Hos GN ønsker man ikke at forholde sig til historien på Insidebusiness.

”Der er tale om markedsrygter, som vi ikke kommenterer på,” skriver Steen Frentz Laursen i en mail til MarketWire.

.\\˙ MarketWire

Opkøbsrygter skyder GN Store Nords aktiekurs i vejret

GN vækker angiveligt interesse hos pengestærke købere


Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs