ITWatch

Intel klar med mindst 20 mia. dollar til chipfabrik i Ohio

Intel står klar med milliarder til at bygge en amerikansk chipfabrik.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Den amerikanske chipproducent Intel har planer om at skyde mindst 20 mia. dollar i en ny fabrik til produktion af computerchips i delstaten Ohio.

Det fortæller kilder til avisen Wall Street Journal.

Fabrikken skal angiveligt bygges i delstatens hovedstad Columbus, og vil være en del af Intels indsats for at udvide sin chipproduktion. Over det seneste år har Intel lovet investeringer for mere end 100 mia. dollar.

Hidtil har produktionen af computerchips primært fundet sted i Asien. Coronapandemien har imidlertid belyst nødvendigheden af at rykke produktionen hjem for at undgå udfordringer med forsyningskæderne.

”Coronapandemien har fremhævet skrøbeligheden af den globale computerchipforsyningskæde,” skriver Det Hvide Hus i en meddelelse fredag ifølge Wall Street Journal.

Chipproducenter i både USA og Europa har den seneste tid øget indsatsen for at hjemtage produktionen af de vigtige halvledere, der bruges i alt fra computere til biler.

Den nye fabrik i Ohio ventes at skabe 3000 permanente job.

For Intels topchef, Pat Gelsinger, handler det også om at cementere Intels position som førende chipproducent, skriver avisen. Positionen blev i 2020 overtaget af amerikanske Nvidia.

Sidste år annoncerede Intel planer om investeringer i lignende fabrikker i delstaterne Arizona og New Mexico foruden en investering på 95 mia. dollar til produktion i Europa.

.\\˙ MarketWire

ITB: Vigtigt at flere mindre leverandører får opgaver hos det offentlige

It-leverandør: Udbudsmodeller skal være mere fleksible


Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs